E-handelsplattform

Applitrons integrerade e-handelslösning är en ”out-of-the-box”-lösning klar för integration med Standard ERP by HansaWorld och uppfyller alla grundläggande krav man kan ställa på en e-butik. Oavsett vilken typ av produkter ert företag säljer kan både layout och funktionalitet anpassas för er bransch.

B2B

Oavsett om ett företag säljer direkt till slutkonsument eller återförsäljare så är en e-handel det perfekta säljverktyget. Majoriteten av Applitrons kunder jobbar framförallt med B2B och fokus har därmed varit att utveckla system anpassade med det som fokus.

Fokus för B2B är bland annat kundspecifika priser, order- och fakturahistorik, ordermärkning och möjlighet att göra ombeställning av tidigare ordrar.

B2C

För B2C-lösningar, eller lösningar mot slutkonsument, prioriteras ofta andra delar högre. Vid försäljning till slutkonsument behöver betalning oftast ske i direkt anslutning till orderläggningen, med hjälp av betalningstjänster. I Sverige och Norden är den populäraste lösningen Klarna, som erbjuder betalningsupplägg så som kortbetalning, direktbetalning (via bank), faktura och delbetalning (per månad), men även andra betalningslösningar hanteras - exempelvis PayPal.

Integrerad 

Applitrons e-butik bygger på e-handelsplattformen Prestashop, som är en modern "open source"-lösning. Tillsammans med Applitrons web-API får man en till StandardERP by HansaWorld integrerad e-butik.

När Standard ERP's Webshop & CMS, Pris och CRM moduler får samverka med Applitrons web-API, får Prestashop automatiskt full tillgång till all information om produkter, kunder och säljordrar utan att någon extra administration krävs. Självklart tillåter web-API'et uppdateringar även i Standard ERP.

Tiden då man manuellt behövde registrera säljordrar är nu förbi och säljaavdelningen kan fokusera på sin huvuduppgift, att sälja.

I listan nedan presenteras några av integrationerna som web-API'et erbjuder:

  • Kundinformation

  • Produktinformation

  • Lager

  • Prislistor & prisberäkningar

  • Klassifikationer

  • Tillverkare

  • Säljorder

  • och mycket mer ...

Fristående

Skulle ni istället vilja arbeta med en helt fristående webshop där all administration av hemsidan hanteras manuellt och ordrar exporteras/importeras över till affärssystemet så kan vi givetvis sätta upp även detta för er.

Om PrestaShop

Med den modulbaserade e-handelsplattformen Prestashop som bas är möjligheterna så gott som oändliga. Prestashop har mer än 250 000 installationer (worldwide) och produkten är översatt till över 60 olika språk. Prestashop är både tema- och modulbaserad med en marknadsplats där tredjeparts-utvecklare kan sälja sina teman och moduler. Detta innebär att man kan dra nytta av den generella utvecklingen och istället lägga stort fokus på integrationen mellan e-butik och affärssystem.

Applitrons integrationslösning är en vidareutveckling av Prestashop så att webshopen skall kunna kommunicera med affärssystemet. Affärssystem med öppna API kan kopplas.