E-handelsplattform

Applitrons integrerade e-handelslösning är en ”out-of-the-box”-lösning klar för integration med Standard ERP by HansaWorld och uppfyller alla grundläggande krav man kan ställa på en e-butik. Oavsett vilken typ av produkter ert företag säljer kan både layout och funktionalitet anpassas för er bransch.

Integrerad e-handel med Prestashop

Med den modulbaserade e-handelsplattformen Prestashop som bas är möjligheterna så gott som oändliga. Prestashop har mer än 250 000 installationer (worldwide) och produkten är översatt till över 60 olika språk. Prestashop är både tema- och modulbaserad med en marknadsplats där tredjeparts-utvecklare kan sälja sina teman och moduler. Detta innebär att man kan dra nytta av den generella utvecklingen och istället lägga stort fokus på integrationen mellan e-butik och affärssystem.

Applitrons integrationslösning är en vidareutveckling av Prestashop så att webshopen skall kunna kommunicera med affärssystemet. Affärssystem med öppna API kan kopplas.

Kund-, produktinformation, lagersaldo, specifika prislistor, klassifikationer, tillverkare och ordrar är exempel på några av de integrationer som hanteras. Tiden då man manuellt behövde föra in ordrarna i affärssystemet är förbi och säljarna kan istället fokusera på sin huvudsakliga uppgift, att sälja.

I Standard ERP:s Webshop & CMS-modul skapas webbkategorier och webbprodukter som åt ena hållet är sammankopplade med det övriga Standard ERP-systemet och åt de andra hållet med Prestashop.

Prestashop är en modern "open source"-lösning för e-handel och ett mycket kraftfullt och lättanvänt verktyg.

Kom igång snabbt

Med Prestashop blir det enkelt att starta en e-butik. Kategorier och produkter går att importera från CSV-listor. Har man ett lite mindre sortiment går det utmärkt att lägga upp produkterna manuellt. Även här finns det smarta funktioner för t.ex. storlekshantering vilket gör att du med några enkla musklick kan skapa olika storleks- och färgkombinationer för dina produkter. Har man inte redan sina produkter i ett affärssystem går det bra att använda Prestashop för sig själv.

Sälj till hela världen

Det finns inga begränsningar i hur många valutor och språk man kan använda i Prestashop. De flesta språken (ca. 60 stycken) finns färdigöversatta och är bara att aktivera efter installation i e-butiken. Därefter behöver man översätta kategori-, produkt- och innehållssidornas texter.

 

Smarta funktioner

Prestashop har både kunden och e-handlaren i åtanke med de inbyggda funktionerna. Eller vad sägs om stöd för att skicka ut rabattkuponger på födelsedagar, påminnelser om ej avslutade köp, affiliate-program, sponsorprogram, tipsa en vän m.m.

Modulbyggt

Skulle du som kund känna att det inte räcker till med standardmodulerna i Prestashop är det enkelt att installera extra tillval. Dessa utvecklas av både användare och företag. Detta ger dig ett stort utbud av olika moduler att välja på. Applitron har moduler och kan även modifera om det behövs.

Några användbara sådana är t.ex. annonseringsmoduler, betalmoduler, kundundersökningar, nyhetsblock m.m.

 

Några av fördelarna med PrestaShop

  • Skapa obegränsat antal momsklasser
  • Skapa obegränsat antal kundgrupper
  • Skapa obegränsat antal produkter
  • Skapa obegränsat antal valutor
  • Skapa obegränsat antal språk
  • Stöd för multi-butiker
  • Och mycket, mycket mer…