Blomstergruppen

Under 2017 och 2018 förvärvade Blomstergruppen, en del av Accent Equity Partners AB: S-Blommor i Stockholm, Rydells och S-Blommor i Dalarna. I samband med sammanslagningen uppgår den totala försäljningen till över 600 MKR. Samtliga förvärvade företag är sedan många år kunder till Applitron och alla användare av Applitrons egna system A2. Blomstergruppen kommer att fortsätta att leverera shop-in-shop-koncept för blommor till livsmedelshandeln 

Val av system

S-Blommor i Stockholm, Rydells och S-Blommor i Dalarna, som numera ingår i Blomstergruppen, har sedan 30 år levererat blommor till dagligvaruhandeln. Framgångskonceptet har varit att låta egna säljare sköta blomavdelningen i de butiker som man samarbetar med, det som vi kallar för en "Shop in Shop". Man driver även fem stycken blombutiker i Stockholms-området under varumärket Blomsterpassagen samt en växtodlingsanläggning i Stängselboda.

Idag ser ett 80-tal säljare till att ca 300 butiker runt om i landet har fräscha blomavdelningar med ett tilltalande sortiment. Från lagret i Stängselboda, strax norr om Stockholm, levereras mellan 15 000 och 58 000 buketter per vecka beroende på säsong. Inför julen som är Blomstergruppens högsäsong arrangeras hela 150 000 julgrupper.

A2 av Applitron

Blomstergruppen säljare sköter huvudsakligen orderhanteringen gentemot sina butiker med hjälp av en mobil enhet. På lagret plockas dagens leveranser och registreras som en order i den mobila enheten. Ordertagningen sker off-line för att undvika problem med wifi-skugga men all information i den mobila enheten synkroniseras med A2-systemet innan säljaren lämnar lagret.

I butiken registrerar säljaren, i den mobila enheten, eventuella returer av de varor som kasseras och en kvittens på returen skrivs och lämnas till kunden.

Förutom den mobila ordertagningen använder S-Blommor A2-systemet för allt från inköp av varor till fakturering av all försäljning. Med hjälp av de kraftfulla statistik-funktionerna analyseras utfallet från försäljningen baserat på en rad parametrar.

Förutom Blomstergruppen används A2 av S-Blommor i Bohuslän på samma sätt.

Läs mer om A2-Affärssystem

Läs mer om A2-Mobil

A2 Weborder hos S-Blommor

A2 Weborder är fullt integrerat med Blomstergruppens affärssystem A2. All information administreras inifrån Blomstergruppens A2 Backoffice-system.

Webordersystemet är en del av Applitron's integrerade e-handelsplattform som i Blomstergruppens fall bygger på ett egenutvecklat webordersystem integrerat med en A2 Backoffice-lösning. All registervård av kunder, artiklar samt priser sker i backoffice-lösningen som en del av de dagliga rutiner som ligger till grund även för övrig försäljningsverksamhet. Ordrar som registreras i webordermodulen landar direkt i backofficesystemet och slussas automatiskt vidare till de olika avdelningar som skall färdigställa leveransen.

Genom införandet av e-handelslösningen räknar Blomstergruppen med att kunna effektivisera försäljning till de utvalda kundsegmenten, öka försäljningen av merförsäljningsprodukter samt knyta nya kunder till sig.

Läs mer om A2-Weborder