Refrico

Refrico kör sitt Standard ERP-system med hosting hos Applitron. Förutom affärssystemet så är Refricos hemsida och e-butik integrerade med Standard-ERP, utvecklat av Applitron 

Webshop

Refrico AB är leverantör av produkter inom kylbranschen och tillhandahåller ett av marknadens bredaste sortiment av komponenter och kompressorfabrikat. Förutom kompressorer erbjuder de också ett stort sortiment av aggregat, fläktkylare, luftkonditioneringar, kylmedelskylare, ventiler och montagematerial.

För att framtidssäkra utvecklingen har Refrico valt att ta steget in bland ettor och nollor. Hela Refricos sortiment har digitaliserats och finns nu tillgängligt i den nya e-butiken. Med huvudkontor i Göteborg och två filialer, Stockholm respektive Malmö, erbjuds nu kunderna att kolla lagersaldo på respektive ort samt beställa och hämta upp i butik, eller beställa till önskad adress. "Allt för att du som arbetar med kyla ska få rätt produkt på rätt plats i rätt tid.

Faktaruta

  • Namn: Refrico AB
  • Bransch: Produkter för kylbranschen
  • Marknad: Sverige
  • Antal produkter: 5000-6000
  • Webbplats: refrico.se
  • Lanseringsdatum: 2017-01-01
  • Projektplan: 12 veckor
  • Integration: Standard ERP by HansaWorld

Webshopens funktionalitet 

Refricos önskemål med sin nya e-butik är att digitalisera sin produktkatalog och göra hela sortimentent tillgängligt på webben. Då Refricos produkter är av den mer tekniska karaktären var kravet att produktspecifikationer och navigeringsfilter skulle vara kopplade till produkterna. För att förenkla presentationen av det stora utbudet av produkter har en helt ny listvy skapats. Förutom att listvyn snabbt ger en överblick av produkterna i respektive kategori kan kunden själv sortera på samtliga specifikationsvärden som ingår i den specifika produktkategorin. 

Applitrons egenutvecklade listvy presenterar information utifrån produktens tekniska specifikation. I kategorin 4-cylindriga kolvkompressorer presenteras 3 tekniska värden, pris, köpknapp, tillgänglighet och en knapp för mer information. Kunden väljer själv hur listan skall sorteras.

En annan viktig funktion med e-butiken är att presentera lagerstatus för samtliga produkter på de tre olika lagerställena: Göteborg, Stockholm och Malmö. Detta är en viktigt funktion för att underlätta arbetet för kyltekniker som nu själva kan kolla status, beställa och hämta produkterna med några knapptryckningar.

Standard ERP

Standard ERP: 15 namngivna användare.