eZRide

eZride tillhör Gyllinggruppen och var pionjärer med att lansera elscootrar på den nordiska marknaden redan 2017 – ett helt år innan de första uthyrningstjänsterna startade. Idag säljer och marknadsför företaget elscootrar till högsta kvalité. eZride arbetar för ett roligare liv och en hållbar framtid med höga krav på kvalité och design. De strävar efter att erbjuda marknadens bästa support och service till sina kunder. Gyllinggruppen är en innovativ och stark företagsgrupp som i snart hundra år har har utvecklat och marknadsfört nya produkter och tekniska lösningar. 

Det första varumärket som eZRide lanserade var INOKIM – världsledande på elscootrar sedan 2009.  Idag är eZRide generalagent för Inokim i Norden. Under 2019 har företaget även tagit in varumärket ZERO, i samarbete med FALCONPEV i Singapore och är generalagent för ZERO i Norden – ett märke som erbjuder elscootrar med hög prestanda till marknadens lägsta priser.

Val av system

eZride är del av Gyllinggruppen och är även därför en del av den multiföretagsuppsättningen av StandardERP by HansaWorld som Gyllinggruppen valt att arbeta i. Multiföretagslösningen innebär att alla företag använder sig av en och samma databas och delar på licenskostnaden med full tillgång till hela systemets funktioner. Även smarta tillägg som integrerade e-butiker och Scancloud vid fakturahantering har implementerats hos Gyllingföretagen för att minimera det manuella arbetet.

Fakta

E-handel

eZride använder sig av Prestashop-istallationer integrerade med StandardERP by HansaWorld för sina e-handelslösningar. Företaget är generalagent åt världsledande elscootervarumärket INOKIM och har en e-butik av typen B2C för den nordiska marknaden med varumärkets produkter. Sidan, som är utvecklad av Applitron, tillhandahålls på fyra olika språk – svenska, norska finska och danska och är varumärkesunik. Lösningen är framtagen utifrån eZrides behov och önskemål där användarupplevelse samt smidighet fått ta stor plats, både sett till design och funktion. Med betalningsmodulen Klarna Checkout möjliggörs smidiga köp – oavsett vilket land beställningen görs i. För att hantera fraktkostnaderna på ett korrekt sätt används en fraktkostnadsmodul som möjliggör olika fraktregler för respektive land, i landets valuta.  

Inokimnordic

Inokimnordic är en varumärkes unik e-butik för det kända e-scooter varumärket Inokim. E-butiken är tillgänglig för den nordiska slutkonsumentmarknaden.

inokimnordic.com är eZrides generalagentursida för varumärket INOKIM för och nordiska markanden.

Zeronordic

Inokimnordic är en varumärkes unik e-butik för det kända e-scooter varumärket Inokim. E-butiken är tillgänglig för den nordiska slutkonsumentmarknaden.

zeronordic.com är eZrides generalagentursida för varumärket ZERO och den nordiska markanden.

Standard-ERP

Standard ERP: Multiföretags-lösning

Implementering inkluderar: Support, utveckling, konslutation och drift av Applitron Datasystem AB.

Moduler: Bokföring, Fakturering, Leverantör, Offert, Inköp, Order, Lager, Avtal, Serviceorder, POS, E-post, HAL, CRM, Webshop, Wide area network, Prismodulering och Webshop & CMS.

Läs mer om Standard-ERP

Scancloud

Fakturahantering är i många fall ett tidskrävande arbete för personalen på ekonomiavdelningen. AB Gylling & Co använder sig Scancloud för hantering av både inkommande (fakturascanning) och utgående fakturor. 

Läs mer om Scancloud