E-handel

I takt med digitalisering och globalisering blir det allt viktigare för företag att effektivisera sina kundbeställningar samt öka företagets tillgänglighet för en global marknad. Med detta växte ett nytt konsumtionssätt fram, där ett par knapptryckningar var det enda som krävdes, för att handla varor från hela världen.  

Varför e-handel?

Det finns många fördelar med e-handel. Följande lista är ett urval av dessa fördelar, som våra befintliga kunder uppskattar.

  • Automatiserad försäljning - Litet behov av ordertagare. Säljare kan fokusera på försäljning och kundupplevelsen.

  • Ökad tillgänglighet av företagets produkter - Hela produktsortimentet blir tillgängligt, inte bara de produkter säljaren presenterar.

  • Ökad servicenivå - Kunden kommer alltid ha tillgång till: produktinformation, orderhistorik, fakturahistorik, kunduppgifter, leveranser och självklart möjligheten att när som helst beställa produkterna. 

  • Merförsäljning - Kunden får rekommendationer på: tillbehör, liknande produkter och förslag på produkter som andra kunder har köpt.

  • Konkurrenter - E-handeln är viktig, inte enbart för att öka försäljningen, men också för att behålla den nuvarande försäljningen och inte förlora den till konkurrenterna.

Kontakta oss om E-handel

E-handelsplattform

Applitrons e-handelslösning är en vidareutveckling av e-handelsplattformen Prestashop. E-butiken kan nu kommunicera med Standard ERP by HansaWorld och är förberedd att integreras med andra.

Kundinformation, produktinformation, lagersaldo, specifika prislistor, klassifikationer, tillverkare och ordrar är exempel på några av de integrationer som hanteras. Tiden då man manuellt registrerade ordrar i affärssystemet är förbi och säljarna kan istället fokusera på sin huvudsakliga uppgift, att sälja.

Läs mer om vår E-handelsplattform

Prestashop

Med den modulbaserade e-handelsplatformen Prestashop som bas är möjligheterna så gott som oändliga. Prestashop har mer än 250 000 installationer (worldwide) och produkten är översatt till över 60 olika språk. Prestashop är både tema- och modulbaserat med en marknadsplats där tredjeparts-utvecklare kan sälja sina teman och moduler. Detta innebär att man kan dra nytta av den generella utvecklingen av användargränssnitt och funktion. Istället kan integrationen mellan e-butik och affärssystem prioriteras.

Läs mer om Prestashop 

Web-api

Med vårt webAPI-paket, erbjuder vi en lösning för e-handel, direkt integrerat med ert affärssystem. Genom ett mellanlager som kan kommunicera med olika typer av e-handelsplattformar och affärssystem kan hundratals timmar registervård och underhåll undvikas och en enkel introduktion till handel på nätet erbjudas.

Kontakta oss om E-handel