Blomsterboda

Under 2017 och 2018 förvärvade Blomsterboda, en del av Accent Equity Partners AB, S-Blommor i Stockholm, Rydells, S-Blommor i Dalarna, S-Blommor i Gävle och S-Blommor i Göteborg. I samband med sammanslagningen uppgår den totala försäljningen till närmare 800 MKR. Flera av de förvärvade företagen är sedan många år kunder till Appli och användare av Applis affärssystem A2. Blomsterboda kommer fortsätta att leverera sitt shop-in-shop-koncept för blommor till livsmedelshandeln.

Val av system

För all hantering av säljordrar, fakturering, inköp samt lagertransaktioner använder sig Blomsterboda av A2 ERP, ett affärssystem utvecklat av Appli. Systemet nyttjas hos Blomsterboda av ca 350 interna och 300 externa användare, 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan.

A2 är inte bara ett avancerat ERP-system utan även en plattform för kostnadseffektiv utveckling av skräddarsydda lösningar för kunder med speciella behov. Det har full anpassningsbarhet för att fungera för varje kund, något som Blomsterboda utnyttjat.

För online-försäljning använder sig Blomsterboda av e-handelsplattformen Prestashop som är integrerad med A2. E-butiken som även den utvecklats av Appli, används dels för internorderläggning men också för inloggade företagskunder.

Sälj- och lagerarbetet sker på mobila enheter i en specialanpassad version av Applis mobilapp Aurora som är fullt integrerad med A2-databasen.

A2-miljön hos Blomsterboda är integrerad med en rad applikationer som används i organisationen för bland annat säljstöd, dataanalys, skyltproduktion med mera.

Kort om

Blomsterboda finns idag över hela landet och har två olika huvudlager och ett stort antal så kallade filialer för att klara av en rikstäckande försörjning. Blomsterboda har dessutom Sveriges största bukettbinderi och är en av Sveriges största odlare av tulpaner. Deras varumärken står för hållbara blommor från lokala odlare och utvalda blommor från hela världen.

Faktaruta

 • Namn: Blomsterboda AB
 • Bransch: Blommor och Växter, Partihandel
 • Marknad: Sverige och Åland
 • Omsättning: Ca 800 mkr
 • Affärssystem: A2 ERP by Appli
 • Lagersystem: Aurora
 • E-butik: weborder.blomsterboda.se

Tjänster

 • Affärssystem
 • Hosting
 • Support
 • E-handel
 • Mobilapplikation
300%
snabbare lagerhantering
70%
lägre felleveranser
30%
minskad leveranstid
1000%
coolness!

Aurora by Appli

I samband med den enorma expansion som blomsterjätten Blomsterboda genomgått implementerades app-plattformen Aurora, utvecklad av Appli. Implementeringen av tjänsten har varit en av förutsättningarna för expansionen och har inneburit en fullständig digitalisering av säljarnas arbete såväl som förbättrad driftsäkerhet, funktionalitet och flexibilitet.

Blomsterbodas Aurora är ett ständigt växande projekt under konstant utveckling som är specialanpassat efter företagets behov. Appen finns i de handterminaler som används av alla Blomsterbodas säljare runtom i landet – idag över 200 stycken.

De nya handterminalerna är smartphones utrustade med streckkodsläsare som säljarna sköter allt arbete i. I handterminalen hanteras idag de flesta order- samt lagerrutiner. Säljarna använder Aurora för returhantering samt ordertagning med digital signering av varumottagning i butik. Lagerpersonal använder tjänsten för inventering, kassationshantering samt sammanställning av samleveranser från centrallager till Blomsterbodas filialer runt om i landet. All information som hanteras i Aurora är synkroniserad med affärssystemet A2, även det utvecklat av Appli.

"Appli och Blomsterboda har samarbetat i över 25 år och därmed långt innan Blomsterboda var Blomsterboda. Vi har haft ett fint samarbete vad det gäller utveckling av vårt system, något som vi självklart hoppas skall fortsätta även när vi blickar framåt."

ROBER LINDGREN, VD

E-Handel

I samband med förvärvet av S-blommor i Göteborg lanserades Blomsterbodas nya integrerade e-butik. Den nyutvecklade e-handelslösningen används för att sköta varuförsörjningen från Blomsterbodas två centrallager till lokalkontoren runt omkring i landet samt till de större direktleveransbutikerna. Integrationen med A2 gör att användarna alltid har tillgång till rätt sortiment, både vad avser säsong och var i landet som varorna skall säljas. Utöver den vanliga produktinformationen får användaren även information om bland annat varornas ursprung samt optimala inköpskvantiteter – något som ger möjlighet till klimatsmarta beställningar.

Blomsterbodas e-butik bygger på e-handelsplattformen Prestashop. Kundunika anpassnignar mellan Prestashop och A2 har tagits fram specifikt för att för att klara av de många kundanpassningar som återfinns i Blomsterbodas affärssystem. 

Utöver ordinarie e-handel så tillhandahåller Blomsterboda också en kassafilsportal utvecklad i Prestashop. I kassafilsportalen kan Blomsterbodas kassakunder importera kassafilslistor som uppdaterar A2 med faktisk försäljningsinformation

A2 by Appli

Blomsterboda använder sedan flera år tillbaka Applis affärssystem A2, där applikationen har skräddarsytts efter verksamhetens branschspecifika behov. Blomsterbodas implementation av A2 med 350 namngivna användare är ett användarsystem som inkluderar: support, utveckling, konsultation och drift av Appli.

 • Order
 • Fakturering
 • Varulager
 • Inköp
 • Kundreskontra
 • Marknadsinformation
 • Statistik
 • Artikel

Liknande kunder

Håll dig uppdaterad

Vill du lära dig mer om e-handel, appar och affärssystem och hålla reda på vad vi gör åt våra kunder? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så håller vi dig uppdaterad.