This section contains the background image for the mobile version. 

Standard Audio väljer Applitrons integrerade webshop

Standard Audio är marknadsledande distributör av produkter och systemlösningar inom framförallt professionellt ljud och talat utrymningslarm.

Standard Audio är marknadsledande distributör av produkter och systemlösningar inom framförallt professionellt ljud och talat utrymningslarm. Deras produkter och system återfinns i alla tänkbara miljöer såsom sportarenor, köpcentrum, konferenslokaler, orkestrar, scener, kyrkor, barer, diskotek, biografer, badhus, tågstationer, fartyg, mässhallar, industri mm. 

Standard Audio distribuerar kvalitetsprodukter med varumärken som t ex Bosch, Electro-Voice, Dynackord, Community, Tannoy, Symetrix och dB Technologie. Förutom produkterna erbjuder Standard Audio en helhetslösning där deras  tekniker bistår med systemlösning, programmering, projektering, dokumentation, byggnation, utbildning, driftsättning och inmätning.

Standard Audios nya webshop innehåller över 5000 produkter inom alla deras produktområden 

Faktaruta

  • Namn: Standard Audio
  • Bransch: Produkter för professionellt ljud och talat utrymningslarm.
  • Marknad: Sverige
  • Antal produkter: 5000-6000 produkter
  • Webbplats: shop.standardaudio.se
  • Lanseringsdatum: 2016-06-07
  • Projektplan: 8 veckor
  • Integration: Standard-ERP by HansaWorld

Webshopens funktionalitet

Standard Audios stora utbud av produkter, kopplade till flera hundra kategorier ställde stora krav på en lättnavigerad webshop med produktspecifika filtreringsmöjligheter. Några exempel på filtreringsalternativ är: Tillverkare, Certifiering, IP-Klassning och Miljö. Med hjälp av Applitrons kraftfulla klassifikations-koppling kan Standard Audio administrera webshopens produktfiltrering direkt från Standard-ERP och själva bestämma olika produktfilter för olika produktkategorier. 

En annan webshopfunktion som utvecklades specifikt för Standard Audio är möjligheten att presentera produkter som i Standard-ERP är uppmärkta med Kampanj, Demoex, Nyheter och Rea, dels under under sin ordinarie produktkategori men också som som en specifik kategori. Samtliga dessa produkter är kopplade till hundratals kundspecifika prislistor och rabattmatriser så att varje kund direkt i webshopen ser sitt pris. 

Inne på produktsidan presenteras bland annat produktinformation, datablad, bilagor, lagersaldo och videoklipp. Beroende på vilken prislista kunden är kopplad till eller om produkten är kopplad till ett reaprisformel presenteras baspriset, kundens rabatt och kundens pris (syns bara för kunder). 

Utmaningar

Då Standard Audio är "gammal" Hansa-kund som började jobba med web långt innan Hansa hade en Webshop & CMS-modul, har det tidigare gjorts ett stort antal anpassningar för att möjliggöra den tidigare weblösningen. Utmaningen var att förvalta den redan registrerade informationen och anpassningarna, till att passa Applitrons standard-integration. Men med hjälp av ett antal konverteringsrutiner omplacerades information till rätt moduler och fält. Ett flertal olika genvägar med de nya kopplingarna skapades på artikelkorten för att medarbetarna på Standard Audio skall kunna arbeta vidare efter samma rutiner som tidigare, fast med helt nya kopplingar till de register som är kopplade till den integrerade webshopen. Istället för att behöva skapa information för tusentals produkter, kategorier, tillbehör och databland kunde detta lösas programmatiskt på bara en bråkdel av tiden det annars skulle tagit.

Våra senaste nyheter

Nyheter
25 AUGUSTI 2016

Pro Optix väljer Applitrons integrerade webshop

Pro 10 Optix AB tillhandahåller fiberoptiska transceivers, fiberkablage, våglängdsutrustning, test- och mätinstrument samt kommunikationsutrustning för den svenska fibernätsmarknaden.