This section contains the background image for the mobile version. 

Hallå där...

…Björn Staf, VD på Refrico.

Kategorier: Nyheter

Hisspitchen – vem är du och vad arbetar du med?

Jag är sedan 2014, VD på Refrico AB, som ägs av Tyska Frigotechnik. Refrico är en grossist som tillhandahåller allt som kylinstallatörer och kylservicekunder behöver för att fullgöra sina uppdrag. Vi är 30 anställda i Sverige med huvudkontor i Göteborg samt butiker i Stockholm, Uppsala och Malmö. Själv bor jag i Linné och har ett fritidshus på Orust där jag och min fru spenderar mycket av vår fritid året runt.

Hur uppkom idén och behovet till att starta er digitaliseringsresa?

I takt med att företaget växt har kraven på rationell hantering av våra processer ökat och eftersom ambitionen är att växa ytterligare så ser vi att vi dels behöver effektivisera både våra lager- och pappersflöden. Vi ser också att e-handel i olika former efterfrågas i allt större utsträckning hos våra kunder. För att möta efterfrågan arbetar vi kontinuerligt med förbättringar av vår webbshop som Applitron hjälpt oss bygga och förvalta. De senaste åren ser vi också en allt frekventare efterfrågan om möjligheter med att kommunicera med kunders inköpssystem, sk EDI-hantering, vilket vi är i full färd med att implementera.

Vad har Applitron hjälpt er med?

Applitron har varit en samarbetspartner till oss sedan 1998 och vi har under åren löpande anpassat Hansa-plattformen för att hjälpa oss att bli effektivare, samt integrerat vår webbshop tillsammans med affärssystemet.

Vad ser du som nästa steg i er digitaliseringsresa?

Vi tittar just nu på ett antal projekt tillsammans med Applitron: bland annat fakturascanning, Adelivery, utveckling av webbshopen, samt se över och förbättra våra interna processer och flöden.

Fem snabba:

Kaffe eller Te

Morgonmänniska eller Kvällsmänniska

Padel eller Tennis

Serie eller Film

Hemmakväll eller Utekväll

Appli använder cookies.

Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.