This section contains the background image for the mobile version. 

Ett år på Applitron -

Vi tog ett snack med Louise, som anställdes i november 2020 och alltså gjort sitt första år på Applitron.

Hej Louise, den klassiska sportfrågan så här efter ett år på Applitron: Hur känns det?

Hej! Det känns såklart jättebra! Det är alltid svårt att ”börja om” när man kommer från en helt annan bransch och bakgrund än IT och digitalisering. Nu ett år senare börjar mycket landa. Bara begrepp och uttryck som för alla andra på Applitron är självklara har varit lite som att navigera i ett lexikon: HAL-kod, A2, dev-miljöer, EDI, CPU och ett gäng andra förkortningar och kodord var svårt att hålla isär i början. Jag har fått jättemycket hjälp från gänget på Applitron och det är en härlig stämning, vilket jag värderar högt.

Berätta mer om din roll!

Jag arbetar som försäljningschef och projektledare, men på ett mindre bolag med 11 anställda som här på Applitron, så är man mer än så: allt material med filmer och texter som vi publicerar, lägger jag mycket tid på. Att dessutom vara kundkontakt, projektledare, ibland support och samtidigt bidra med nya infallsvinklar, mål och struktur i vår vardag gör att man har många olika hattar på sig under en dag. Det passar inte alla, men för mig passar det perfekt då jag trivs med tempo och gillar variationen av arbetsuppgifter. Jag tror dessutom att det gör att man får en bra bild av helheten och utmaningar för olika funktioner i verksamheten om man som jag, arbetar krossfunktionellt, över verksamheten.

Vad har varit roligast hittills?

Det roligaste är helt klart att träffa kunder! Att dels se och få en förståelse vad Applitron har hjälpt till med sedan många år tillbaka och att hjälpa våra kunder att bli ännu mer digitala och effektiva är min drivkraft. Med kreativa och duktiga utvecklare hos oss känner jag ofta att ingenting är omöjligt.

Vad har varit mest utmanande?

Definitivt att förstå termer och begrepp, och samtidigt lära sig alla våra affärsområden och produkter, har varit mest utmanande. Jag har fortfarande mycket kvar såklart, men nu börjar jag i alla fall känna att jag kan prata samma språk som resten av gänget, haha. Första halvåret arbetade vi också mycket hemifrån, vilket var en utmaning som ny och utan branscherfarenhet, att bli onboardad på bästa sätt.

Vad gör du när du inte arbetar?

Umgås mycket med vänner och familj. Dessutom älskar jag träning och löpning, det ger mig energi. Jag har alltid ett nytt mål i sikte och vill någon gång genomföra en Svensk Klassiker, det hade varit mäktigt.

Våra senaste nyheter

Nyheter
18 NOVEMBER 2021

”Inställningen till den digitala..

Den summeringen gör Svea Ekonomi i sin rapport ’B2B-rapporten – digital försäljning’ som är en djupdykning i trender och utveckling för B2B – företag

Nyheter
11 NOVEMBER 2021

Jordelit beställer en ny uppdaterad hemsida och..

Applitron är glada över förtroendet att få uppdraget att uppdatera, förenkla och designanpassa jordelit.se i deras nya satsning på hemsidan och webshop'en.

Nyheter
28 OKTOBER 2021

Hallå där...

...Magnus Ohlin, VD på IsiCom