Möt Addbrand, trycksaker och grafiskt material till hela Norden!

Appli’s kund Addbrand finns beläget i Sverige, Norge och Danmark med huvudkontor i Bankeryd. Addbrand’s vision är att vara Nordens ledande grossist av trycksaker och grafiskt material. Under de senaste åren har Addbrand vuxit till en våra största kunder och vi är väldigt tacksamma för vårt fina samarbete.

Hur allt en gång började

Bolaget grundades redan 1991 genom Säljteamet AB och Kuvert & Reklam AB, som idag går under namnet Addbrand Sweden AB. De har även ett systerbolag i Norge och ett i Danmark. Under årens lopp har bolaget växt både organiskt och genom förvärv. Från att de under tidigt 90-tal var 4 anställda och omsatte ca 3 miljoner per år så har de nu, snart 33 år senare, en omsättning i koncernen på knappt 400 miljoner per år. Affärsidén för den här framgångssagan lyder: ”Att med enkelhet förse det grafiska mellanledet i Norden med grafiska produkter och tjänster till rätt pris och kvalité” och det är precis vad Addbrand gör. De säljer aldrig direkt till slutkonsument utan alltid via återförsäljare. Deras kunder är andra tryckerier, profilföretag och kontorsvaruhandeln.

Framgångsreceptet

En annan viktig del i framgångskonceptet har varit att Addbrand är måna om att ha marknadens bästa webblösningar. Dels en webshop som de kallar web2print, vilken lanserades redan 1999, så de var tidiga in i den digitala sfären. Systemet möjliggör för deras kunder att erbjuda en profilerad trycksaksshop för slutkunden. Under åren har systemet utvecklats och byggts om för att hela tiden hålla hög kvalité och fortsätta vara ett av marknadens bästa. De har dessutom en mycket uppskattad webshop som är riktad mot deras egna direktkunder, där de kan beställa produkter med eller utan tryck.

”Som IT-chef på Addbrand är jag stolt över vår tillväxtresa och vår förmåga att ständigt anpassa oss till en föränderlig omvärld. Tillsammans med Appli har vi på relativt kort tid byggt upp ett starkt partnerskap som bidragit till att vi har skapat goda förutsättningar för bolagets fortsatta tillväxtresa. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla och förbättra våra digitala lösningar tillsammans med Appli för att möta och överträffa våra kunders förväntningar” säger Fredrik Hultqvist, IT-chef på Addbrand Sweden AB.

Trots framfarten genom åren belyser Addbrand hur viktigt det är för dem att fortsatt behålla känslan av ett ”litet” företag som är lättillgängligt och som alltid kommer tillbaka med snabba svar och kreativa lösningar mot sina kunder. Från att kuvert nästan var 100% av deras verksamhet från början står idag kuvert för knappt hälften av omsättningen. Då även kuvertanvändandet i Sverige minskar med 5–6 % varje år har de valt att bredda sig inom kontorstryck, emballage och exponering och det är något de kommer fortsätta med för att ständigt utvecklas.

Vårt samarbete tillsammans

Appli är väldigt glada över vårt starka och täta samarbete tillsammans med Addbrand där vi haft ansvaret att drifta, supportera och utveckla deras affärssystem Standard ERP by HansaWorld de senaste 4 åren. Idag är de 56 användare i systemet och har en flerbolagsuppsättning där de har tre olika bolag i systemet, ett för Sverige, ett för Danmark och ett för Norge. I och med Standard ERP’s smidiga flerbolagsuppsättning kan användarna enkelt och snabbt komma in i de olika bolagen genom endast ett knapptryck. Addbrand använder även MediusGo sedan några år tillbaka, för en enklare och effektivare hantering av deras leverantörsfakturor. Utöver affärssystemet har vi på Appli även utvecklat ett helt anpassat lagersystem (AWA, Addbrand Warehouse application) via vår lagerapplikation Adelivery som hjälpt Addbrand att effektivisera deras lagerhantering. Genom vår smidiga integrering med nShift har de även fått en digital och effektiv frakthantering.

Publicerad av

Amadeus Hedenör

MOBILE ONLY

Publicerad av

Amadeus Hedenör

Våra senaste nyheter

Nyheter
11 APRIL 2024

TS Design lanserar ny B2B e-handelssida samt..

TS Design & Produktion AB har varit kund till Appli sedan 2019 och tar nu ett stort steg framåt i sin digitala närvaro genom att lansera en helt ny B2B e-handelssida. Den nya sidan är inte bara...

Nyheter
28 MARS 2024

Hallå där...

Linus Nordgren, VD på ProOptix.

Nyheter
25 MARS 2024

Glad Påsk önskar Team Appli!

Vi vill passa på att önska alla kunder, leverantörer och samarbetspartners en Glad Påsk! Vi hoppas att ni får en härlig tid med nära och kära under helgen!