This section contains the background image for the mobile version. 

Varianthantering nu integrerat med Prestashop

Med en ständigt växande kundbas uppdateras funktionaliteten i Applitrons webshop-lösning löpande.

Kategorier: Nyheter

Med en ständigt växande kundbas uppdateras funktionaliteten i Applitrons webshop-lösning löpande. Uppdateringarna sker på tre plan för att skapa en optimerad helhetslösning: E-handelsplattform, Web-api och Affärssystem. 

Tack vare Prestashops moduluppbyggda gränsnitt kan tilläggsfunktionalitet kopplas på utan att dyra specialanpassningar  måste skapas. Varför uppfinna hjulet på nytt när lösningen redan finns gjord eller kan användas med en mindre justering.

Läs mer om vår webshoplösning HÄR

Integrerade nyhetsutskick

Efter önskemål från Standard Audio, en av våra webshopkunder, som vill skapa och administrera nyhetsutskick samt mottagare på ett enkelt sätt, har integration av kunddata från StandardERP till Prestashop utvecklats. De flesta mailtjänsterna är bra på att skapa utskicksmallar, men kunddatan brukar oftast samlas i listor med begränsad information, i många fall endast namn och mailadress. 

I denna lösning administreras all kunddata i StandardERP och uppdaterar webshopen via ett webapi. För filtrering av kunddata för utskicken samt utformning av dessa använder man en tilläggsmodul till Prestashops - Newsletter Pro.

Precis som andra mailtjänster kan man givetvis skapa utskicksmallar och importera maillistor. Det som gör NewsletterPro-modulen extra intressant är möjligheten att på ett enkelt sätt kunna infoga produktinformation från webshopen samt möjligheten att kunna filtrera mailmottagarna med kunddata istället för statiska listor. Exempel på några filtreringsmöjligheter som kan användas för att rikta utskicket till rätt kunder är: 

  • Kundgrupp
  • Språk
  • Spenderat belopp
  • Köpta produkter
  • ..mm

Filtreringsmöjligheterna möjliggör att  riktade utskick till specifika kundgrupper blir enkla att hantera och kunden kommer förhoppningsvis att uppskatta utskicken snarare än att ogilla dem. Om en kund mot förmodan skulle vilja avskriva sig från ett nyhetsbrev görs detta direkt i nyhetsutskicken som i sin tur uppduppdaterar affärssystemet så att kunden inte får fler utskick.

Varianthantering

På beställning från en av våra finländska kunder, som bland annat säljer kläder, har en integration mellan varianthanteringen i StandardERP och Prestahop utvecklats. De variantformat som man önskade hantera var färg och storlek.

Det nya web-api som utvecklats för integartionen stödjer, förutom administrationen av varianterna även presentation av lagersaldon per variantkombination och lagerställe.

Då lösningen avser en B2B-webshop där kunden oftast vill beställa en uppsättning av olika variankombinationer har en speciell Prestashop-modul valts som är särskilt anpassad för multibeställningar.

 

 Exempel på presentation av en produkt som använder sig av färg varianter. 

Om ett företag vill presentera aktuella lagersaldon och ge kunden möjlighet att snabbt kunna beställa flera varianter är en grid-layout ett perfekt alternativ. 

Hur de olika varianterna presenteras kan enkelt anpassas till hur man vill styra beställningsrutinerna i webshopen. Lista, Grid eller Drop-down är tre lättanvända alternativ.

Presentationen av lagersaldo och pris är en inställning som kan ändras beroende på vilken kundgrupp kunden tillhör.

Appli använder cookies.

Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.