This section contains the background image for the mobile version. 

S-Blommor i Stockholm väljer A2 Weborder

S-Blommor i Stockholm har sedan 30 år levererat blommor till dagligvaruhandeln. Framgångskonceptet har varit att låta egna säljare sköta blomavdelningen i de butiker man samarbetar med.

S-Blommor i Stockholm har sedan 30 år levererat blommor till dagligvaruhandeln. Framgångskonceptet har varit att låta egna säljare sköta blomavdelningen i de butiker man samarbetar med.

Idag ser ett 40-tal säljare till att ca 200 butiker i Stockholms-området har fräscha blomavdelningar med ett tilltalande sortiment. Från lagret i Stängselboda, strax norr om Stockholm, levereras mellan 15 000 och 58 000 buketter per vecka beroende på säsong. Inför julen som är S-Blommor i Stockholms högsäsong arrangeras hela 150 000 julgrupper.

Faktaruta

  • Namn: S-Blommor i Stockholm
  • Bransch: Blomsterförsäljning i dagligvaruhandeln
  • Marknad: Stor Stockholm
  • Antal produkter: 400 - 600 varor i butiken
  • Webbplats: Business to Business
  • Lanseringsdatum: 2015-12-01
  • Projektplan: 12 veckor
  • Integration: A2 by Applitron

A2 Weborder

Som ett led i arbetet med att förbättra servicen till sina kunder har S-Blommor i Stockholm valt att erbjuda ett av sina kundsegment möjligheten att att lägga beställningar via webben. I webordersystemet kan kunderna ta del av S-Blommor Stockholms aktuella sortiment vilket i praktiken är den del av sortimentet som kan levereras nästa dag. Sortimentet som presenteras består av såväl ”färska” blommor som merförsäljningsprodukter som exempelvis krukor, fat och andra blomtillbehör.

A2 Weborder är fullt integrerat med S-Blommors affärssystem A2. All informations administreras inifrån S-Blommors A2 Backoffice-system.

Webordersystemet är en del av Applitron's integrerade e-handelsplattform som i S-Blommors fall bygger på ett egenutvecklat webordersystem integrerat med en A2 Backoffice-lösning. All registervård av kunder, artiklar samt priser sker i backoffice-lösningen som en del av de dagliga rutiner som ligger till grund även för övrig försäljningsverksamhet. Ordrar som registreras i webordermodulen landar direkt i backofficesystemet och slussas automatiskt vidare till de olika avdelningar som skall färdigställa leveransen.

Genom införandet av e-handelslösningen räknar S-Blommor i Stockholm med att kunna effektivisera försäljningen till de utvalda kundsegmenten och samtidigt öka tilläggsbeställningar samt, förstås, knyta nya kunder till sig.

Våra senaste nyheter

Nyheter
25 AUGUSTI 2016

Pro Optix väljer Applitrons integrerade webshop

Pro 10 Optix AB tillhandahåller fiberoptiska transceivers, fiberkablage, våglängdsutrustning, test- och mätinstrument samt kommunikationsutrustning för den svenska fibernätsmarknaden.

Nyheter
10 JUNI 2016

Standard Audio väljer Applitrons integrerade..

Standard Audio är marknadsledande distributör av produkter och systemlösningar inom framförallt professionellt ljud och talat utrymningslarm.

Nyheter
22 APRIL 2016

Nyblom & Kollén väljer Applitrons integrerade..

Nyblom & Kolléns nya webshop och hemsida speglar deras produkter med sin enkla och stilrena design.