This section contains the background image for the mobile version. 

Svensk Jordelit väljer Applitrons integrerade webshop

För Jordelit, en av Svergies största leverantörer av skötselprodukter för grönytor, var A3-Web det självklara valet.

Kategorier: Nyheter

För Jordelit, en av Svergies största leverantörer av skötselprodukter för grönytor, var A3-Web det självklara valet. 

Jordelits motto har genom åren varit "Vi vill leda utvecklingen - inte följa den". Detta motto är något man åter igen visar att man eftersträvar då man lanserar sin nya integrerade och responsiva B2B webshop innehållande produkter från sina tre huvudområden: golf, fotboll och park.

Förhoppningar med den ny webshopen är att  underlätta inköpsprocessen för kunden, minska det administrativa arbetet och öka sin försäljningen. 

Faktaruta

  • Namn: Svensk Jordelit
  • Bransch: Skötselprodukter för grönytor
  • Marknad: Sverige, Norge och Finland
  • Antal produkter:  100-500
  • Webbplats: webshop.jordelit.se
  • Lanseringsdatum: 2016-03-01
  • Projektplan: 8 veckor
  • Integration: Standard ERP by HansaWorld

Webshopens funktionalitet

För Jordelit var ett av de grundläggande kraven vid val av webshopsystem att man skulle kunna utnyttja all den information som man samlat kring kunder och produkter i sitt affärssystem. Dra nytta av den utan extra arbete i e-handelsplattformen. Detta har möjliggjorts genom ett A3-Web-integrationspaket som knyter samman webmiljön och affärssystem.

Dessutom var det viktigt att ha en gemensam webshop för sina tre huvudområden golf, fotboll och park. De olika områdena vänder sig till olika kundgrupper med olika behov av produktinformation. Samma produkt skall presenteras på olika sätt beroende på vilket huvudområde som man utgår ifrån. Idag får kunderna den informationen om sina produkter, som passar just deras intresseområde, i webshopen. Allt administrerat från det bakomliggande affärssystemet.

Ifrån sitt affärssystem har Jordelit dessutom möjlighet att enkelt sköta översättningen av all produktinformation till önskat språk så att webshopen enkelt kan expandera utanför landets gränser.

Unifaun-orderkoppling

Parallellt med framtagningen av Jordelit webshop installerades Unifaun-orderkoppling. Har man Unifaun-orderkoppling skickas automatiskt all nödvändig information från affärssystemt till transportören. Transportörens kollinummer återkopplas automatiskt till affärssystemet. Förutom att detta förenklat den interna processen på Jordelit så kommer kunderna som har lagt sina ordrar via webshopen automatiskt att få tillgång till sitt tracking id på den personliga sidan i webshopen och kan därifrån följa sin leverans dörr till dörr. 

Appli använder cookies.

Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.