This section contains the background image for the mobile version. 

Abilia storsatsar!

Vi har tidigare skrivit om en av våra kunder Abilia som säljer och utvecklar tekniska hjälpmedel för personer med särskilda behov. Sedan starten för 20 år sedan har de kommit att bli en av de ledande leverantörerna av kognitiva hjälpmedel i Norden – nu siktar de ännu högre genom att förvärva bolag inom sin bransch för att nå fler marknader och bredda sitt erbjudande.

Kategorier: Nyheter

Det är en spännande resa om man blickar tillbaka på de senaste 20 åren- inte bara för Abilia, som är en framgångssaga i sig, utan också för branschen generellt. Med mer stöd från forskning och utveckling av produkter och hjälpmedel får personer med funktionsnedsättning, och deras närstående, bättre hjälpmedel och kunskap för att enklare klara av vardagen. Abilia’s produkter stödjer funktioner hos individer som behöver hjälp med exempelvis tid och planering, minne och intellekt, uppmärksamhet och fokus samt energinivå och motivation.

Genom både produktsortiment, kompetensguider, artiklar, seminarier och utbildningar når Abilia inte bara ut med sina produkter – utan också sprider kunskap om hur personer med särskilda behov kan få hjälp och stöttning i sin vardag. Förutom att de verkar för en bättre och mer inkluderande tillvaro, så förvärvar de dessutom bolag inom sin bransch för att nå ut bredare. Sist in i deras företagsportfölj är det svenska bolaget Komikapp som numera är en del av Abiliakoncernen. Förutom att företagen kan dra lärdomar av varandra, behöver också all backoffice slås samman för bästa administrativa effekt internt. I skrivande stund arbetar Appli tillsammans med Abilia i ett stort projekt med att integrera deras senaste bolag in i deras Koncernstruktur i affärssystemet. Produkter ska in i systemet, fakturering, logistik och valutor ska optimeras för att slutkunden ska få en så sömlös upplevelse som möjligt. Dessutom innebär projektet att nya webbshoppar snart lanseras med ett uppdaterat uttryck som linjerar med resten av företagets profil.

”Appli har hjälpt oss att förverkliga och optimera våra arbetsprocesser och flöden genom nära kundkontakt och djup förståelse över våra processer internt” säger Tore Kallberg, IT-chef på Abilia.

Vi tackar Abilia för ett väldigt trevligt samarbete under 2023 och ser framemot ett spännande 2024 tillsammans!

Appli använder cookies.

Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.