This section contains the background image for the mobile version. 

Ett nytt kapitel: Säg hej till Appli!

Det är med stor entusiasm och förväntan som vi introducerar vår nya identitet, från och med idag är vi Appli. Vår nya identitet, som innefattar ny hemsida, ny grafisk profil och nytt namn är ett sätt att bevara vår 40-åriga historia men samtidigt blicka framåt mot nya 40 år. Men låt oss ta det från början…

Applitron Datasystem AB har funnits sedan 1981 och mycket har hänt sen dess. Applitron började som ett enkelt lab i en ombyggd klädkammare med grundläggande elektronikverktyg och en AIM65-dator. Därifrån utvecklade vi vår förmåga att skapa program och fokuserade på informationssystem, både för vården och den privata sektorn. Det ledde till att vi blev Applitron Datasystem AB och erbjöd helhetslösningar inklusive hårdvara, mjukvara och integrationer.

Ett par år gick och datakommunikation blev tillgänglig även utanför den akademiska och militära världen. Applitron anslöts (via telefonmodem) till ett världsomspännande nätverk, som kallades “Internet”, via Chalmers redan 1984, innan ens domännamns-systemet uppfunnits. På den tiden kunde namnen på datorer bara vara sju tecken långa. Vår nod i nätverket kunde därmed inte bli “applitron” och vi valde därför “appli”. Två år senare infördes den svenska domänen .se och Appli var först som ett av sjutton företag med att registrera sitt domännamn under en .se domän.

Vi blev erfarna experter av affärslösningar, både i datorhallarna, på skrivborden och i våra användares fickor. Vi kom att hjälpa företag med ekonomi, logistik och affärsrelationer via nätverk, med EDI, webshoppar och ännu fler integrationer. Där är vi idag, och samtidigt som vi har omfamnat mer och besvärligare komplexitet i våra kunders vardag för att förenkla för dem, insåg vi att vi kanske ska förenkla för dem att kommunicera med oss? Folk har frågat vad skillnaden mellan Applitron och Appli är, och varför i hela friden har vi två namn för? I dessa gyllene tider har vi bara ett!  När vi två blir en: “Appli”!

Vad betyder då Appli för oss?

  • Tillsammans: Appli återspeglar vår strävan efter att förena människor och teknik för att skapa en bättre och mer digital värld tillsammans.

  • Kultur: Namnet Appli inkluderar innovativt tänkande och enkelhet som är en del av vår företagskultur och värderingar.

  • Löfte: Vi är stolta över vårt arv av att erbjuda kvalitativa lösningar och ett nära samarbete med våra kunder. Med vårt nya namn lovar vi att upprätthålla samma tradition.

  • Framtid: Vårt nya namn syftar på att styrka, utveckla och framtidsäkra våra innovativa och användarvänliga applikationer och programvaror.

Befintliga kunder behöver inte oroa sig - ni kommer få samma enastående support och kvalitet som ni är vana vid.För våra framtida kunder önskar vi er välkomna till Appli, vi är redo att hjälpa er med er digitala utveckling genom vår erfarenhet, kunskap och engagemang.

Tack till alla som varit en del av vår resa hittills, vi ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans under vårt nya namn, Appli.

Våra senaste nyheter

Nyheter
21 SEPTEMBER 2023

ProOptix implementerar serviceorder och..

ProOptix säljer produkter inom hårdvarubranschen, där en av deras huvudprodukter är transceivrar, som är en viktig del inom nätverk och fibernät.

Nyheter
13 SEPTEMBER 2023

Välkommen, Arvid!

Även Arvid har gjort sina första veckor som utvecklare hos oss och vi är såklart nyfikna på även honom!

Nyheter
31 AUGUSTI 2023

Välkommen, Amadeus!

Amadeus har gjort sina första veckor som Account Manager på Applitron och vi ville givetvis ta ett snack!