This section contains the background image for the mobile version. 

Kylgrossisten Refrico storsatsar på digitalisering tillsammans med Applitron

Efter att ha varit relativt passiva med digitaliseringsprojekt de senaste åren, storsatsar nu Refrico på alla fronter samtidigt för att ligga i framkant i en allt mer digital värld.

Det senaste stora digitaliseringsprojektet som Refrico gjorde tillsammans med Applitron och deras affärssystem Standard ERP by HansaWorld var implementation av deras då nya hemsida och B2B e-butik baserad på e-handelsplattformen Prestashop, för lite drygt fem år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Refrico har nästan dubblat sin omsättning, som nu landar på närmare 100Mkr och där nu nästan 10 procent av omsättningen går genom e-butiken. Det är därför med stor glädje som Applitron har fått förnyat förtroende att ta fram Refricos andra generations e-butik som kommer utvecklas under vår och sommaren 2022.

För en grossist så innebär ökad omsättning ökad försäljning av produkter och ökad försäljning innebär ökat antal lagerplock samt ökat antal fraktbokningar. För att förbättra plock-precisionen, minska plocktiden och automatisera så många steg som möjligt i fraktbokningsförfarandet har Refrico därför valt att implementera Applitrons lagerapplikation Adelivery med integration mot Standard ERP och nShift. Med hjälp av Adelivery kommer Refrico att sköta inleveranshantering från inköpsorders, lagertransaktioner mellan de olika lagerställena, inventering, registervård av artikeldata samt orderplock med integrerad fraktbokning mot nShift. Ett stort steg i digitaliseringens anda som förväntas spara in mycket onödigt arbete och möjliggöra för en vidare expansion.

"Tillsammans med Applitron har vi under slutet av förra året och början av detta gjort en noggrann förstudie av olika digitala framgångsfaktorer hos andra av Applitrons kunder. Med flera olika studiebesök har vi fått se lösningarna implementerade i verksamheten och hur de underlättar den dagliga driften. Flera av de projekt som vi tänkt att göra är redan igång medan andra ligger i pipen för senare delen av 2022" säger Björn Staf, VD hos Refrico.

Läs mer om Adelivery

Läs mer om E-handel

Läs mer om nShift

Våra senaste nyheter

Nyheter
31 MARS 2022

Hallå där...

...Agnes, Applitrons senaste stjärntillskott! Agnes har har äntligen gjort entré som supportansvarig och vi ville givetvis ta ett snack!

Nyheter
20 MARS 2022

Jordelit lanserar sin nya E-butik, Jordelit.se 2.0

Med sin helt nya logga och grafiskaprofil lanserar Svensk Jordelit sin andragenerations e-butik för B2B segmentet.

Nyheter
3 MARS 2022

Vi är Applitron!

Vårt fokus är tillgänglighet och flexibilitet med målet att hjälpa er och att vara er strategiska partner, långsiktigt. Med över 40 års erfarenhet i branschen vet vi att det är ett lyckosamt...