Vilken e-handelsplattform skall man välja?

Googlar du ordet ”e-handelsplattform” dyker det upp väldigt många olika förslag, hur skall du välja och hur vet du vilken som är bäst? Med den här texten vill vi berätta om fördelarna med att välja en on-premises-lösning jämfört med en SaaS-lösning och varför det bästa alternativet är att låta en partner som Appli hjälpa till med projektet.

On-premise vs SaaS

Först behöver vi reda ut vad de två olika begreppen står för. On-premises syftar på något som körs på en bestämd hårdvara på en bestämd plats, ni som företag äger er egen lösning och har hårdvaran på egen server, eller hos partnern. Medan SaaS (Software-as-a-service) syftar på program som hyrs ut via webben, exempelvis Shopify. Du kommer åt programmet via din webbläsare men äger inte lösningen utan hyr den i stället.

SaaS-lösningar som exempelvis Shopify eller Quickbutik riktar sig oftast mot mindre bolag som vill komma i gång snabbt med en e-handelslösning. De erbjuder färdiga lösningar och underlättar oftast för den tekniska biten. Det negativa med dessa lösningar är att de upplevs generiska och ni som företag kan inte skräddarsy shopen utefter hur ni vill att den skall se ut. Ni äger dessutom inte er egen webshop, utan hyr den.

Äga sin egna webshop

Att äga sin webshop och ha kontroll över koden utgör en av de mest vitala delarna enligt oss och av den enkla anledningen har vi valt att arbeta med plattformen Prestashop, när vi byggt hemsidor och webbutiker åt våra kunder. Vi på Appli har hjälpt många företag genom åren med deras webbutiker, både inom B2B och B2C. Exempelvis har vi hjälpt Isicom AB, Svensk Jordelit AB, Standard Audio AB, TS Design & Produktion, med flera. Läs mer om våra kundcase här.

Prestashop

Prestashop är en on-premises lösning och i jämförelse med de SaaS-lösningar vi tidigare nämnt i texten, är Prestashop en kraftfullare plattform med ett bredare spektrum av funktioner. Den breda funktionaliteten är en stor fördel och gör Prestashop till en väldigt stark plattform som passar för både små och stora företag, även om den kräver en något mer komplex användning. I en första anblick kan dessa krav på teknisk kunskap tyckas avskräcka en del handlare som anser att de inte har tid eller energi att bemästra plattformen men det är här vi på Appli kommer in i bilden.

Prestashop erbjuder över 600 olika funktioner och moduler, dessutom har vi på Appli utvecklat egna moduler genom åren för att skräddarsy webshoparna helt efter våra kunders behov och önskemål. Utöver detta erbjuder Prestashop ett enkelt gränssnitt, stöd för flera olika språk & valutor, samt inbyggda SEO-funktioner för förbättrad synlighet på sökmotorer, så som Google.

Enligt oss är en webshop byggd på plattformen Prestashop tillsammans med Appli som partner den optimala kombinationen för att kunna erbjuda era kunder en smidig och konkurrenskraftig webshop. Vi som partner erbjuder en helhetslösning som gör att ni som kund kan fokusera på er kärnverksamhet. Vi håller ihop helheten genom support, drift, uppgradering, hosting, backup-hantering och generell utveckling. Vi strävar ständigt efter att utveckla våra kunders webshopar och arbetar proaktivt för att hitta de bästa lösningarna med så få problem som möjligt för en smidig drift.

Om ni går i tankarna att bygga en webshop alternativt inte är nöjda med det ni har idag, så kikar vi tillsammans på en lösning som passar er verksamhet! Boka ett möte redan idag!

Publicerad av

Amadeus Hedenör

MOBILE ONLY

Publicerad av

Amadeus Hedenör

Våra senaste nyheter

Nyheter
25 JANUARI 2024

Appli lanserar ny plattform åt Taxipass

Appli har sedan många år tillbaka varit en hosting-, utvecklings- och supportleverantör av Taxipass-systemet ATP, som är en plattform som verkar som en mellanhand mellan taxibilarnas körningar,...

Nyheter
19 JANUARI 2024

Isicom Denmark A/S lanserar ny webshop med..

Det senaste bolaget in i Isicom koncernen ”Isicom Denmark A/S” lanserar nu sin nya e-handel baserad på e-handelsplattformen Prestashop med integration mot affärssystemet Navision.

Nyheter
4 JANUARI 2024

SeaSam implementerar MediusGo!

SeaSam Food AB är en ledande leverantör av fisk- och skaldjursprodukter till kunder med krav på kvalitet och spårbarhet och har varit kunder till Appli sedan 2019.