This section contains the background image for the mobile version. 

Snabba upp laddningstiden på företagets hemsida eller e-butik

Nuförtiden börjar vi bli bortskämda med snabbt internet, i hemmet, på jobbet och i mobilen. Testa din hemsida eller e-butik med hjälp av olika tjänster för att hitta flaskhalsarna.

Kategorier: Nyheter

Nuförtiden börjar vi bli bortskämda med snabbt internet, i hemmet, på jobbet och i mobilen. Oftast fungerar det bra, men de gånger det inte fungerar dröjer det inte många sekunder innan blodtrycket höjs och den enheten vi använder oss av eventuellt får ta emot både verbalt och fysiskt våld.

Dagens användare förväntar sig att hela tiden ha uppkoppling oavsett om de befinner sig på tidigare nämnda platser, men också på platser där mottagningen är sämre, såsom lokala transportmedel eller på tjänsteresan. Då man inte alltid kan förvänta sig perfekt 4G eller fiberanslutning ställs kravet istället på den besökta hemsidan eller e-butiken. För att förbättra användarupplevelsen trots att mottagningen inte alltid är 100-procentig måste laddningshastigheten av hemsidan eller e-butiken förbättras i form av olika optimeringar.

För att hitta flaskhalsarna kan man enkelt utföra en grundläggande analys av sin hemsida eller e-butik med hjälp av olika online tjänster. För skojs skull utförde vi tre tester med hjälp av tre olika tjänster på vår hemsida. Tjänsterna som användes var: PageSpeed by Google, GTmetrix och Pingdom.

Resultat:

PageSpeed by Google

På Pagespeed by Google testades hemsida för både mobil och dator.

Betyg: Good 100/100.

Testserver plats: Okänd.

GTmetrix

GTmetrix är den tjänst som vi framför allt har använt för att hitta vad vi kan förbättra på vår hemsida.

Betyg: A (100%).

Testserver plats: London, UK.

Pingdom

På Pingdoms tjänst kunde vi ställa in att köra testservern mot en svensk server vilket också resulterade i den snabbaste laddningstiden, 398ms.

Betyg: A (100).

Testserver plats: Stockholm, Sverige.

Testa er hemsida eller e-butik

PageSpeed by Google, GTmetrixPingdom

Behöver ni hjälp med att förbättra er hemsida eller e-butik, eller byta plattform till redan optimerad plattform som enkelt kan optimeras ytterligare? Applitrons hemsida är byggd i Prestashop, som framförallt är en e-handelsplattform, som också fungerar utmärkt för hemsidor.  

Kontakta oss