This section contains the background image for the mobile version. 

Applitron lanserar egna e-handelsmoduler på Prestashops marknadsplats Addons

Prestashops marknadsplats erbjuder tredjepartsutvecklare att sälja egenutvecklade moduler, nu lanserar Applitron tre egna moduler

Sedan Applitron började jobba med e-handelsplattformen Prestashop 2015 har vi fungerat som helhetsleverantör för våra kunder som använder sig av Prestashop. Vi erbjuder hosting, installation, support och utveckling i både front- och backend. Likt andra e-handelsplattformar så kan tilläggsapplikationer utöver Prestashops grundfunktionalitet installeras för att få tillgång till anpassad funktionalitet. I Prestashop kallas detta moduler.

En modul har många gånger både back- och frontendfunktionalitet. Backend i sammanhanget innebär att funktioner och information administreras av den som tillhandahåller webshopen. Detta är ett användargränssnitt för backend-användaren och inget för den som besöker webshopen. Frontend å andra sidan är det gränssnitt som besökaren av webshopen ser. För att administrera frontend-content krävs också ofta ett backend-gränssnitt, om informationen inte skall "hårdkodas".

Sedan 2015 har vi Applitron skapat många moduler för oss själva men också specifikt åt våra kunder och deras unika behov. Dessa moduler ingår normalt sätt i vår grundinstallation för våra affärssystemsintegrerade setups. En av moduler är exempelvis Appli-Checkout som kopplar ihop Prestashops utcheckning med affärssystemets orderfunktion. En annan är Appli-Sync där användaren kan trigga punktsynkroniseringar eller en fullständig synkronisering av all mappad data från affärssystemet till Prestashop. Båda dessa moduler är typiskt tekniska backend-moduler som inte nödvändigtvis syns för besökaren av webshopen.

Nu under 2022 har Applitron lanserat tre stycken moduler på Prestashop marknadsplats som är tillgängliga för vem som helst att köpa och installera på sin egen webshop.

File Archive – En modul för den som har ett filbibliotek att presentera för besökaren

Erbjuder användaren möjligheten att skapa ett dokumentcenter för företagets manualer, instruktioner, foton etc. och presentera arkivet i webshopens CMS. Ordna strukturen med hjälp av kategorisering och taggning av dokumenten och låt användaren filtrera bland dessa.

Advance Catalog Export – En modul för den som på ett enkelt sätt vill kunna exportera kundspecifika exporter

Erbjuder användaren möjligheten att skapa och konfigurera exporter med tillgång till all artikeldata från sin Prestahsopsdatabas. Modulen kan konfigureras så att det laddas upp filer direkt på kundens Dropbox, laddas ner direkt från modulen eller låter kunden ladda ner sin export från ”Mitt konto-sidan” med sina priser för import till sina egna webbplatser. En perfekt modul för återförsäljare.

Exploaded View – En modul för leverantörer som säljer reservdelar som ingår i sprängskisser

Erbjuder användaren möjligheten att ladda upp sprängskisser till webshopen och addera kopplade komponenter till denna. Modulen stödjer flera sprängskisser per huvudprodukt så att delar av komplexa produkter kan ha sin egen sprängskiss. Användare kan beställa produkter direkt från reservdelslistan eller komma åt den via huvudproduktens produktsida.

Du kanske också gillar

Vad är skillnaderna och likheterna och hur ska man som B2B-företag applicera samma tänk som för B2C?

Färdskrivarwebben – KG Sandströms nyutvecklade onlineplattform för lärande direkt på webben

Följ med från order till leverans med hos Svensk Jordelit och deras varumärke  XEED

Skicka oss ett meddelande

Jag godkänner integritetspolicyn.

Kontakta oss

Vi har allt som behövs för att hjälpa er på er digitala resa.

Våra senaste nyheter

Nyheter
30 NOVEMBER 2022

Polysonic storsatsar på web

Applitron och Polysonic utökar sitt samarbete genom en ny hemsida och integrerad e-butik med affärssystemet Standard ERP by HansaWorld

Nyheter
7 OKTOBER 2022

Flera kunder går live med MediusGo för..

Under hösten har vi arbetat med att implementera en integration till MediusGo för flera av våra kunder och nu är vi i mål med bland andra Jordelit och Addbrand. Nästa kund på tur är Refrico.

Nyheter
4 OKTOBER 2022

Applitron lanserar Salesman, ett mobilt..

Salesman är ett webbaserat säljverktyg för säljare som i normalfall inte har möjlighet att registrera order i samband med kundmötena pga att arbetsmiljön inte tillåter åtkomst till...