This section contains the background image for the mobile version. 

Applitron tecknar nytt webavtal med Blomsterboda

Applitron får fortsatt förtroende och kommer utveckla tredje generationens webportal åt Blomsterboda baserat på e-handelsplattformen Prestashop

Kategorier: Nyheter

Efter närmare 30 års samarbete under olika namn och konstellationer fortsätter Applitron och Blomsterboda sitt långvariga samarbete genom att teckna ett nytt avtal för Blomsterbodas tredje generations e-handel.

Under många år har Applitron tillhandahållit sin e-handelslösning till Blomsterboda. Den skiljer sig något mot en ordinarie webshop då produktutbudet som presenteras kan skilja sig helt från kund till kund och beroende av valt leveransdatum. Webshopen fungerar snarare som en typ av webportal där primärt säljare är inloggade och skapar orders för de olika kundbutikerna som de försörjer åt kund, men webshopen har också stöd för kundinloggning för direktorders lagda av storkunder.

Den nya e-handeln kommer likt sin föregångare vara baserad på e-handelsplattformen Prestashop med integration mot deras affärsystem A2 by Applitron. Förutom att den kommer vara uppgraderad till senaste versionen kommer en helt uppdaterad och modern design att tas fram med framförallt nytt tekniskt stöd som hjälper Blomsterbodas personal att precisera sin orderläggning. 

För Blomsterboda, likt de flesta andra leverantörer inom färskvarubranschen handlar det hela tiden om att tillhandahålla rätt sortiment, i rätt tid, i tillräckligt stort antal men absolut inte för mycket så att produkter måste kasseras. Med detta i åtanke kommer ett stort fokus läggas på att optimera beställningarna så att både säljare och kunder köper rätt sortiment och rätt antal för att minimera antalet kassationer.

”I och med att Blomsterboda nu mera är en såpass stor organisation får varje kassationsprocent av försäljningen stor påverkan på resultatet, därför jobbar vi kontinuerligt med att hålla kassationsnivåerna nere, både för att förbättra siffrorna men även sett ur ett miljöperspektiv”, säger Pernilla Sundberg, Affärsutvecklare hos Blomsterboda.

Webprojektet är nu i full gång där både design- och funktionskonceptet är på plats och utvecklingen precis har inletts. Den nya webshopen beräknas lanseras under 2023 och med det fasa ut föregångaren som har varit i bruk sedan 2018 när Blomsterboda bildades.

”Det känns självklart roligt för fortsatt förtroende och vi hoppas att ännu en gång kunna leverera en lösning som andra leverantörer har svårt att leverera då de inte sitter på hela kedjan”, säger Sebastian Bergström Kvidén, VD hos Applitron

Appli använder cookies.

Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.