This section contains the background image for the mobile version. 

Hot Screen ökar effektiviteten med 300 procent med sitt nya lagersystem

Hot Screen implementerar ett flytande lagersystem med en skräddarsydd mobilapplikation för att hantera tillväxten.

Hot Screen har de senaste åren haft en stadig tillväxt. För att klara av det hela tiden ökande antalet ordrar har produktionsanläggningen uppdaterats vad avser kapacitet. Men om man skruvar upp takten på ett ställe kommer det självklart att påverka ett annat. I och med detta togs beslutet att optimera delar av Hot Screens flöden för lagerhantering. För att få till en så bra lösning som möjligt krävdes anpassningar i affärssystem och en helt kundanpassad applikation kopplat till affärssystemet. Sedan början av april påbörjades övergången till det nya, "flytande", lagersystemet och användandet av applikationen HWA - Hot Screen Warehouse Application.

Hot Screens flytande hyllsystem har i dagsläget kapacitet att utleverera till hundratals unika leveransadresser varje dag och kan enkelt utökas vid behov. Beroende på kundens storlek kan kundnumret kopplas till olika hyllplatsstorlekar för hantering av större ordrar. Utöver de vanliga ordrarna kan kunden köpa expresshantering genom produktion och leverans. En expressordern kommer då hamna i ett eget hyllsystem för direktutleverans.

När en order skannas tilldelas ordern en antingen befintlig eller ny hyllplats beroende på om leveransadressen redan har en hyllplats tilldelad. Mobilapplikationen visar vad som finna på ordern och vart det skall läggas. Streckkodsläsaren används som ett tvingande moment för att validera att saker läggs på rätt plats.

Varje hyllplats är uppmärkt med med en streckkod som måste skannas innan produkterna placeras i lådan. Detta för att säkerställa att rätt saker läggs i rätt låda.  

Under dagen fylls hyllplatserna på med med färdigproducerade ordrar. En displaymonitor visar vilka hyllpaltser som är upptagna och som skall skickas innan dagens slut. På det nya lagret finns tre stycken packstationer med egna displaymonitorer skrivare och etikettskrivare. All fraktbokning sker till i stort sätt med automatik. Det enda användare behöver göra är att trycka på en knapp, "boka frakt" för att frakten skall bokas och frakthandlingar skall skrivas ut. 

Sedan Hot Screen bytt till sitt nya lagersystemet utvecklat av Applitron har det ökat effektiviteten i plock och fraktbokningsprocessen med närmare 300 procent, samtidigt som de har fått ner antalet fel skick till det obefintliga, vilket tidigare var ett problem.

Läs hela kundcaset

Våra senaste nyheter

Nyheter
27 MARS 2018

Blomsterboda Försäljning i Sverige väljer A2 av..

Blomsterboda Försäljning AB, en del av Accent Equity Partners AB, förvärvar S-Blommor i Stockholm, Rydells och S-Blommor i Dalarna.

Nyheter
25 JANUARI 2018

Applitron lanserar Adelivery - Inleverans

Appar för affärssystem är förmodligen inte det första man associerar till när man tänker på app-utveckling, men det finns ett stort behov av smarta appar som förenklar vardagen på olika...

Nyheter
11 JANUARI 2018

Pro Optix utvecklar sina digitala system

Under 2017 har Pro Optix fokuserat på utveckling av sina it-system. Drivande faktorer i utvecklingen har varit: förbättrad tillgänglighet för kunder och optimering av processer i affärssystemet.