This section contains the background image for the mobile version. 

Hot Screen fortsätter satsningen på appen Hot Screen Warehouse Application

Applitron utvecklar den skräddarsydda applikationen Hot Screen Warehouse Application där ytterligare funktionalitet har implementerats för att skapa ett sömlöst orderflöde.

Familjeföretaget Hot Screen arbetar med att framställa miljövänlig värmetransfer av hög kvalitet. De arbetar ständigt med att utveckla verksamheten för att klara den kraftiga tillväxten samtidigt som de hela tiden strävar efter det japanska begreppet Kaizen – känt från bland annat TPS (Toyota Production System) – som är ett förhållningssätt för ständig förbättring. Ett steg i detta har varit den tidigare implementationen av applikationen HWA – Hot Screen Warehouse Application – som gjordes under våren 2018. HWA är en skräddarsydd applikation utvecklad av Applitron som används på lagret för att förenkla och säkerställa den stora mängden utleveranser av ordrar. 

– HWA har varit ett viktigt verktyg i arbetet med att säkerställa hanteringen och kvaliteten av utleveranserna till kund, säger Fredrik Skanselid, CEO och delägare vid Hot Screen.

Under hösten 2018 och våren 2019 har Applitron arbetat med att utveckla HWA applikationen ytterligare genom att automatisera flödet från orderingång vidare till produktion. Systemet känner av vilken typ av order som kommit in till systemet. Beroende på artikeltyp och lagersaldonivåer kan artiklar från samma order få helt olika flöden genom systemet. Lagerförda artiklar från en order med lagersaldo över miniminivån genererar automatiskt en utleverans med en viss typning. Denna utleverans blir direkt tillgänglig i HWAs nya modul – Utleverans av lagerförda artiklar – och plockas därefter från Hot Screens hissautomat där Hot Screens alla lagerförda artiklar lagerhålls. När plocket är färdigställt tilldelas utleveransen automatiskt en hyllplats baserat på tidigare logik från första fasen av HWA.

För de artiklar på ordern som är av typen ej lagerförd eller lagerförd med lagersaldo under miniminivån, skapas istället en utskrift av produktionsorder för varje artikelrad från ordern. Denna produktionsorder innehåller all typ information som produktionsplanering och produktion behöver för att dels planera jobbet men också producera artikeln som därefter kvalitetkontrolleras och klipps. Produktionsordern som följer med genom hela flödet är försedd med en streckkod som i slutet av flödet skannas för att presentera orderinformationen HWA modulen Inleverera till flytande hyllplatser, utvecklad i HWA fas ettI det flytande lagersystemet samlas artiklarna sedan ihop igen oavsett det interna flöden, för att slutligen skapa en fullständig utleverans av ordern till kund.

– HWA fas två har digitaliserat flödet för lagerförda artiklar och förenklat orderhanteringen för både kundservice, produktionsplanering och produktion.

 HWA är en applikation av typen appar för affärssystem, vilket innebär att både applikation och affärssystem – i Hot Screens fall Standard ERP by HansaWorld – utvecklas parallellt för att supporta de olika rutinerna i både applikationen och affärssystemet. Kommunikationen mellan app och affärssystem sker med hjälp av API:er, vilket innebär att appen med hjälp av checkstatusar vet om den skall hämta eller skicka informationen och vart den skall skicka informationen i affärssystemet.

– En applikation av denna typ kräver inte enbart djup förståelse för företagets verksamhet utan också kunskap i både utveckling av affärssytem och appar. Utan kompetens från de tre olika områden hade HWA inte varit möjligt. Just nu finslipar vi detaljerna i fas två för att därefter så snart som möjlig komma igång med fas tre som är den hittills mest spännande och omfattande fasen i den ständigt växande digitaliseringen av Hot Screens verksamhet, säger Tommy Forsberg, COO vid Hot Screen.

 Läs mer om våra kundanpassade applikationer här.

Våra senaste nyheter

Nyheter
20 NOVEMBER 2019

TS Design lanserar ny e-butik åt Nordic Service..

TS Design & Production, specialister på hållbara profilkläder, lanserar ny e-butik åt Nordic Service Partners, utvecklad av Applitron.

Nyheter
14 MAJ 2019

Applitron blir ny partner till SeaSam

SeaSam Food AB – ledande leverantör av fisk- och skaldjursprodukter – väljer Applitron som ny partner.

Nyheter
24 APRIL 2019

Aurora by Applitron – en nyckelkomponent i..

I samband med den enorma expansion som blomsterjätten Blomsterboda genomgått implementerades app-plattformen Aurora, utvecklad av Applitron. Implementeringen av tjänsten har varit en av...