This section contains the background image for the mobile version. 

Storsatsningen Xeed lanserar ny unik e-butik

Svenska Jordelits senaste storsatsning för privatmarknaden har äntligen lanserats – och e-butiken är signerad Applitron. Med många års erfarenhet och expertkunskap inom trädgårdsskötsel lanserar företaget en ny nischkategori inom trädgårdshandel med helt unika funktioner som ger mervärde för besökaren.

Kategorier: Nyheter

Xeed är ett nytt konsumentvarumärke som tillgängliggör beprövade proffsprodukter från Jordelits produktsortiment till privatmarknaden. Den nya e-butiken, som är av typen B2C, erbjuder allt som en privatperson behöver för att få den grönaste gräsmattan, både i form av produkter och kunskap. Lösningen är det första av sitt slag vilket gör Xeed till pionjärer inom nischen. 

– Vi sitter på otroligt mycket kunskap efter många år i branschen och nu vill vi dela med oss. Det ger mervärde för kunden och gör hela processen mycket enklare och även lite roligare, säger Thomas Johansson, affärsutvecklare vid Svensk Jordelit och  Xeed.

I e-butiken erbjuds alla de produkter som en privatperson kan behöva för att uppnå den ultimata gräsmattan – från förpackningar med frön till färdiga paket med gödsel och gräsfrön framtagna efter kundens specifika behov och säsong. Här finns även trädgårdsredskap, gräsklippare och tillbehör. Produktsidan är lättnavigerad för att smidigt kunna hitta rätt produkt för det enskilda behovet.

Ett problem som Xeed har identifierat är att det ofta kan vara svårt att veta vad en behöver till just sin gräsmatta. Det finns ofta många olika produkter och utan professionell hjälp är det lätt att det blir fel. Därför har Grästestet tagits fram – ett test som hjälper besökaren välja ut rätt produkter till den egna gräsmattan utifrån svar på några enkla frågor. Utöver det är sidan fylld till bredden med lösningar på alla möjliga olika problem som en kan stöta på med gräsmatta samt en skötselguide innehållande allt som behövs för att sköta sitt gräs på rätt sätt. 

– Vår digitalisering och fokusering på e-handel gör att vi kan hjälpa vår kunder på ett mycket bättre och effektivare sätt. Med våra nya onlineverktyg sparar vi både tid samtidigt som en förköpsfas möjliggörs för kunden, säger Elnaz Nahani, E-handelsansvarig vid Svensk Jordelit och Xeed.

Under våren kommer Xeed hålla i grässkötselutbildningar på flera platser runtom i Sverige för privatpersoner som önskar att lära sig mer om hur man uppnår den perfekta gräsmattan.

Precis som jordelit.se är Xeed.se utvecklad på e-handelsplattformen Prestashop och integrerad med StandardERP by HansaWorld. E-handelslösningar där Prestashop och StandardERP integreras är numera väletablerat för både B2B och B2C, där Applitron erbjuder installation, utveckling, anpassningar, hosting och support för både Prestashop och StandardERP. Genom att erbjuda kunden en helhetslösning gällande både e-handel och affärssystem, kortas utvecklingstiden samt att kostnaderna minskar. Detta gör tillsammans att kunden slipper ytterligare en it-leverantör och därmed ett till steg i ledet. 

– Xeedprojektet har varit ett både spännande och lärorikt projekt med många parter inblandade. Att bygga upp ett nytt varumärke från grunden och lansera en avancerad och integrerad e-butik under mindre än ett år är en bedrift. Hatten av för alla inblandande, säger Sebastian Bergström Kvidén , Team Leader och delägare vid Applitron

Läs mer om svensk Jordelit och Xeed.

Appli använder cookies.

Våra cookies används för att samla in information om hur du interagerar med vår webbplats och låter oss komma ihåg dig. Informationen används för att förbättra och anpassa din webbläsarupplevelse och för analyser och statistik om våra besökare både på webbplatsen och i andra medier.